Sherrymarineret hokifilet
|
|
(2 PERSONER): INGREDIENSER:
300 g hokifilet TILBEREDNING: Anbring hokifileterne på en tallerken og krydr dem på begge sider med f.eks. karry, citronpeber, paprika, mild chili etc. Hæld lidt sherry over fisken og bland det hele godt og grundigt. Kom folie/stanniol over fileterne og sæt tallerkenen med indhold ind i køleskabet nogle timer. Klargør grønsagerne (skyl, skræl, hak etc.), kom dem i en skål, drys krydderurter (f.eks. oregano, basilikum, dild) og middelhavssalt over. Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160˚ (varmluftovn ca. 150˚). Tag fisken ud af køleskabet og vend den i hvedemel. Steg fileterne hurtigt på en pan-de på begge sider i rigeligt med rapsolie, så fisken kan tage ved, og læg derefter fileterne på et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. Kom kryd-derurter (f.eks. de samme, som blev brugt til grønsagerne) og middelhavssalt over fileterne, inden de til sidst grilles ca. 1 min. ved 250-300˚, så de bliver lækre og indbydende. Mens fileterne bliver tilberedt i ovnen, hældes over- flødig rapsolie fra panden (hvis der anvendes en teflon-belagt pande, kan den evt. tørres med køkkenrulle). De 5-6 champignons skæres i skiver og steges på pan-den sammen med løg, tomatkoncentrat, citronsaft og honning. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, som blev brugt til fisken), 2 spsk. hvedemel, derefter vand. Lige før saucen er ved at være færdig, tilføjes den hakkede friske franske estragon. Kom til sidst krydderurter i og smag til med middelhavssalt. KOMMENTARER:
|
|