Sherrymarineret hokifilet
med fransk estragonsauce

 Tilbage

(2 PERSONER):

INGREDIENSER:

300 g hokifilet
400 g rå grønsager (f.eks. blomkål, rosenkål, spinat, orange peberfrugt)
4-6 små kartofler
rapsolie
sherry (cream, d.v.s. sød og ravfarvet) til marinering af fisken
1 tsk. tomatkoncentrat
1 tsk. honning
1 tsk. koncentreret citronsaft
5 spsk. hakket frisk fransk estragon
1-2 rødløg
2-3 fed hvidløg
5-6 stk. champignons
krydderier
hvedemel
vand

TILBEREDNING:

Anbring hokifileterne på en tallerken og krydr dem på begge sider med f.eks. karry, citronpeber, paprika, mild chili etc. Hæld lidt sherry over fisken og bland det hele godt og grundigt. Kom folie/stanniol over fileterne og sæt tallerkenen med indhold ind i køleskabet nogle timer.

Klargør grønsagerne (skyl, skræl, hak etc.), kom dem i en skål, drys krydderurter (f.eks. oregano, basilikum, dild) og middelhavssalt over.
Sæt skålen (med folie/stanniol over) ind i køleskabet.
Hak rødløg og hvidløg.
Skræl eller skrab kartoflerne og forkog dem evt.

Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160˚ (varmluftovn ca. 150˚). Tag fisken ud af køleskabet og vend den i hvedemel. Steg fileterne hurtigt på en pan-de på begge sider i rigeligt med rapsolie, så fisken kan tage ved, og læg derefter fileterne på et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. Kom kryd-derurter (f.eks. de samme, som blev brugt til grønsagerne) og middelhavssalt over fileterne, inden de til sidst grilles ca. 1 min. ved 250-300˚, så de bliver lækre og indbydende.

Mens fileterne bliver tilberedt i ovnen, hældes over- flødig rapsolie fra panden (hvis der anvendes en teflon-belagt pande, kan den evt. tørres med køkkenrulle). De 5-6 champignons skæres i skiver og steges på pan-den sammen med løg, tomatkoncentrat, citronsaft og honning. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, som blev brugt til fisken), 2 spsk. hvedemel, derefter vand. Lige før saucen er ved at være færdig, tilføjes den hakkede friske franske estragon. Kom til sidst krydderurter i og smag til med middelhavssalt.
Kog sideløbende kartoflerne færdig.
Server retten.

KOMMENTARER:
Hoki kan af og til købes hos velassorterede fiskehand-lere. Den fanges primært i Stillehavet og omkring New Zealand. Den har et lidt skrøbeligt hvidt kød samt en mild og behagelig smag. Sherrymarineringen gør fiske-kødets konsistens fastere og tilfører fisken en raffineret smag. Hoki, der især blandt unge mennesker er i høj kurs, vil vække begejstring i alle aldre, når oven-stående opskrift følges!

Til toppen