Pompøs pighajfilet
|
|
(2 PERSONER): INGREDIENSER:
300 g pighajfilet TILBEREDNING: Læg pighajfileterne på en tallerken og krydr dem på begge sider med f.eks. paprika, citronpeber, karry, mild chili etc. Hæld lidt rom over fisken og bland det hele godt og grundigt. Kom stanniol/folie over fileterne og sæt tallerkenen med indhold ind i køleskabet nogle timer. Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160° (varmluftovn ca. 150°). Tag fisken ud af køleskabet og vend den i hvedemel. Steg fileterne hurtigt på en pande på begge sider i rigeligt med rapsolie, så fisken kan tage ved. Anbring derpå fileterne på et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. Kom krydderurter (f.eks. de samme, der blev brugt til grønsagerne) og middelhavssalt over fisken, inden den til sidst grilles ca. 1 min. ved 250-300°, så overfladen bliver lækker og sprød. Mens pighajfileterne bliver tilberedt i ovnen, hældes overflødig rapsolie fra panden (hvis der benyttes en teflonbelagt pande, kan den evt. tørres med køkken- rulle). De 5-6 champignons skæres i skiver og steges på panden sammen med løg, tomatkoncentrat og Dijon-sennep. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, der blev anvendt til fisken), 2 spsk. hvedemel, derefter vand. Lige inden saucen er ved at være færdig, tilsættes portvinen. Kom til sidst krydderurter i og smag til med middelhavssalt. KOMMENTARER: I øvrigt henvises til opskriften ”Pikant pighaj, marineret i citronsaft, med kapers-sauce”) |
|