Superb skælbrosmefilet
|
|
INGREDIENSER: ca. 300 g skælbrosmefilet med skind TILBEREDNING: Anbring skælbrosmefileterne (fjern evt. skæl med en kniv eller en kartoffelskræller) på en tallerken og pensl dem på begge sider med alm. Dijon-sennep. Krydr derefter på begge sider med f.eks. mild chili, karry, paprika, fiskekrydderi etc., hæld lidt blåbærsaft over fisken og bland det hele godt og grundigt. Dæk fisken over med folie/stanniol og sæt tallerkenen med indhold ind i køleskabet nogle timer. Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160˚ (varmluftovn ca. 150˚). Tag fisken ud af køleskabet og steg den i lidt rapsolie på en pande på begge sider (ca. 1 min. på begge sider). Anbring derpå fisken i et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. Fjern skindet fra fileterne (brug f.eks. spidsen af en kartoffelskræller). Kom krydderurter (f.eks. de samme, der blev benyttet til grønsagerne) og middelhavssalt over fisken og grill til sidst ca. 1 min. ved 250-300˚, så overfladen bliver lækker og indbydende. Mens skælbrosmefileterne tilberedes i ovnen, skæres de 5-6 champignons i skiver og steges på panden i den resterende olie sammen med løg, tomatkoncentrat og honningsennep. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, der blev brugt til fisken – men i begrænset mængde for ikke at kvæle blåbærsmagen!), 2 spsk. hvedemel, derpå vand. Ca. 5 min. inden saucen er ved at være færdig, tilføjes blåbærsaften. KOMMENTARER: Skælbrosmens velsmagende kød er fast og lyst, og ovennævnte pensling og marinering af fisken yder den i højeste grad retfærdighed: den er virkelig superb! Den bordeauxfarvede og lækre blåbærsauce er som skabt til netop denne fisk! |
|