Aborrefilet "Italienne"
med grappa-sauce

 Tilbage


(2 PERSONER):

INGREDIENSER:

ca. 300 g aborrefilet med skind
400 g rå grønsager (f.eks. rødkål, broccoli, hvidkål, gul peberfrugt)
4-6 små kartofler
rapsolie
Martini Extra dry (eller tilsvarende italiensk vermouth) til marinering af fisken
1 tsk. tomatkoncentrat
1 tsk. Dijon-sennep med honning
3 cl grappa (raffineret italiensk druebrændevin)
1-2 rødløg
2-3 fed hvidløg
5-6 stk. champignons
krydderier
2 spsk. hvedemel
vand

TILBEREDNING:

Læg aborrefileterne på en tallerken og krydr dem på begge sider med f.eks. paprika, citronpeber, mild chili, fiskekrydderi etc. Hæld lidt Martini over aborren og bland det hele godt og grundigt. Dæk fisken over med folie/stanniol og sæt tallerkenen med indhold ind i køleskabet nogle timer, så det hele kan stå og trække.
Klargør grønsagerne (skyl, skræl, hak, etc.), kom dem i en skål, drys krydderurter (f.eks. oregano, merian, ros-marin) og middelhavssalt over.
Sæt skålen (med folie/stanniol over) ind i køleskabet.
Hak rødløg og hvidløg.
Skræl eller skrab kartoflerne og forkog dem evt.

Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160˚(varm-luftovn ca. 150˚).
Tag fisken ud af køleskabet og steg den på en pande i lidt rapsolie ca. 1 min. på hver side. Læg derefter aborrefileterne med skindsiden opad i et smurt ildfast fad, der sættes ind i ovnen, og steg i 15 min. Skindet fjernes fra fisken (brug f.eks. spidsen af en kartoffel-skræller). Kom krydderurter (f.eks. de samme, der blev anvendt til grønsagerne) og middelhavssalt over abor-ren og grill til sidst ca. 1 min. ved 250-300˚, så over-fladen bliver indbydende og lækker.

Mens aborren tilberedes i ovnen, skæres de 5-6 cham-pignons i skiver og steges på panden i den resterende rapsolie sammen med løg, tomatkoncentrat og honningsennep. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, der blev benyttet til fisken), 2 spsk. hvedemel, derefter vand. Lige inden saucen er parat, tilføres grappa. Kom til sidst krydderurter i og smag til med middelhavssalt. Kog sideløbende kartoflerne færdig.
Server retten.

KOMMENTARER:
Aborre er en ferskvandsfisk, der er almindelig i danske søer, åer og moser. Den kan købes til en fornuftig pris i de fleste fiskeforretninger året rundt, men den er lettest at få fat i i sommerhalvåret. Aborre er en lækker spisefisk med et fast hvidt kød. Marineringen i Martini gør ydermere fisken saftig og velsmagende, og den dejligt varmende og aromatiske grappa-sauce giver retten et yderligere løft!

Til toppen