Sperlingfilet
|
|
INGREDIENSER: 300 g sperlingfilet med skind TILBEREDNING: Læg sperlingfileterne på en tallerken og pensl dem på begge sider med honningsennep. Krydr derefter på begge sider med f.eks. sød chili, karry, paprika, fiskekrydderi etc., hæld citronsaft over fisken og bland det hele godt og grundigt. Dæk fisken over med folie/stanniol og sæt tallerkenen med indhold ind i køleskabet nogle timer. Klargør grønsagerne (skyl, skræl, hak etc.), kom dem i en skål, drys krydderurter (f.eks. dild, estragon, basili-kum) og middelhavssalt over. Sæt skålen (med folie/ stanniol over) ind i køleskabet. Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160˚ (varmluftovn ca. 150˚). Tag fisken ud af køleskabet og steg den i lidt rapsolie på en pande på begge sider (ca. 1 min. på begge sider). Anbring derpå fisken i et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. Fjern skindet fra fileterne (brug f.eks. spidsen af en kartoffelskræller). Kom krydderurter (f.eks. de samme, der blev benyttet til grønsagerne) og middelhavssalt over fisken og grill til sidst ca. 1 min. ved 250-300˚, så overfladen bliver indbydende. Mens sperlingfileterne tilberedes i ovnen, skæres de 5-6 champignons i skiver og steges på panden i den resterende olie sammen med løg, tomatkoncentrat, honning og citronsaft. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, der blev brugt til fisken), 2 spsk. hvedemel, derpå vand. Lige inden saucen er ved at være færdig, tilføjes den finthakkede rosenkål. KOMMENTARER: Selv om sperlingen er en mager fisk, virker dens kød både fast og saftigt. Under alle omstændigheder er det en god idé at pensle fisken med honningsennep og marinere den i citronsaft, hvilket højner smagen yderligere. Rosenkålssaucen er i øvrigt en fin ledsager til sperlingen!
|
|