Rød mullefilet i cognac
med stjerneanissauce

 Tilbage


(2 PERSONER):

INGREDIENSER:

ca. 300 g rød mullefilet med skind (svarende til 8 fileter)
400 g rå grønsager (f.eks. hvidkål, rødkål, gul peberfrugt, spinat)
4-6 små kartofler (evt. aspargeskartofler)
rapsolie
cognac eller tilsvarende brandy til marinering af fisken
1 tsk. tomatkoncentrat
1 tsk. koncentreret citronsaft,
1 tsk. honning,
2 tsk. finthakket stjerneanis
1-2 rødløg
2-3 fed hvidløg
krydderier
hvedemel
vand

TILBEREDNING:

Læg mullefileterne på en tallerken og krydr dem på begge sider med f.eks. mild chili, karry, fiskekrydderi, citronpeber etc., hæld lidt cognac over fisken og bland det hele godt og grundigt. Dæk fisken over med folie/ stanniol og anbring tallerkenen med indhold nogle timer i køleskabet. Klargør grønsagerne (skyl, skræl, hak etc.), kom dem i en skål, drys krydderurter (f.eks. Herbes de Provence, oregano, basilikum) og middel-havssalt over. Dæk over med folie/stanniol og kom skålen ind i køleskabet.
Hak rødløg og hvidløg og hak stjerneanis fint.
Skræl eller skrab kartoflerne og forkog dem evt.

Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160˚ (varmluftovn ca. 150˚). Tag mullefileterne ud af køleskabet og vend dem i hvedemel. Steg fisken hurtigt på en pande i rigeligt med rapsolie, så den kan tage ved, og anbring den derpå i et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i ca. 15 min. Fjern skindet fra fileterne (brug f.eks. spidsen af en kartoffelskræller). Kom krydderurter (f.eks. de samme, der blev benyttet til grønsagerne) og middelhavssalt over mullefileterne og grill til sidst ca. 1 min. ved 250-300˚, så de bliver sprøde og lækre.

Mens mullefileterne tilberedes i ovnen, hældes over-flødig rapsolie fra panden (hvis der anvendes en teflon-belagt pande, kan den evt. yderligere tørres med køkkenrulle). De 5-6 champignons skæres i skiver og steges på panden sammen med løgene, tomatkoncen-trat, honning og citronsaft. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, der blev anvendt til fisken) , 2 spsk. hvede-mel, derefter vand. Ca. 5 min. inden saucen er ved at være færdig, tilføjes den finthakkede stjerneanis. Kom til sidst krydderurter i og smag til med middelhavssalt.
Kog sideløbende kartoflerne færdig.
Server retten.

KOMMENTARER:
Rød mulle er en fremragende spisefisk, som fiskes kommercielt i Middelhavet og Atlanterhavet Den kan også træffes i vore farvande, og da den må fanges hele året, ser man den oftere og oftere til salg hos velassorterede fiskehandlere til en overkommelig pris.

Mullens kød er saftigt og svagt lyserødt, og ved ovennævnte tilberedning bliver fiskens overflade under skindet nærmest koralrødt, mens konsistensen bliver fast og velsmagende. Sammen med stjerneanissau-cens gyldenorange farve og aromatiske smag får hele retten således et ret eksotisk præg.

Til toppen