Rød mullefilet i cognac
|
|
INGREDIENSER: ca. 300 g rød mullefilet med skind (svarende til 8 fileter) TILBEREDNING: Læg mullefileterne på en tallerken og krydr dem på begge sider med f.eks. mild chili, karry, fiskekrydderi, citronpeber etc., hæld lidt cognac over fisken og bland det hele godt og grundigt. Dæk fisken over med folie/ stanniol og anbring tallerkenen med indhold nogle timer i køleskabet. Klargør grønsagerne (skyl, skræl, hak etc.), kom dem i en skål, drys krydderurter (f.eks. Herbes de Provence, oregano, basilikum) og middel-havssalt over. Dæk over med folie/stanniol og kom skålen ind i køleskabet. Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160˚ (varmluftovn ca. 150˚). Tag mullefileterne ud af køleskabet og vend dem i hvedemel. Steg fisken hurtigt på en pande i rigeligt med rapsolie, så den kan tage ved, og anbring den derpå i et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i ca. 15 min. Fjern skindet fra fileterne (brug f.eks. spidsen af en kartoffelskræller). Kom krydderurter (f.eks. de samme, der blev benyttet til grønsagerne) og middelhavssalt over mullefileterne og grill til sidst ca. 1 min. ved 250-300˚, så de bliver sprøde og lækre. Mens mullefileterne tilberedes i ovnen, hældes over-flødig rapsolie fra panden (hvis der anvendes en teflon-belagt pande, kan den evt. yderligere tørres med køkkenrulle). De 5-6 champignons skæres i skiver og steges på panden sammen med løgene, tomatkoncen-trat, honning og citronsaft. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, der blev anvendt til fisken) , 2 spsk. hvede-mel, derefter vand. Ca. 5 min. inden saucen er ved at være færdig, tilføjes den finthakkede stjerneanis. Kom til sidst krydderurter i og smag til med middelhavssalt. KOMMENTARER: Mullens kød er saftigt og svagt lyserødt, og ved ovennævnte tilberedning bliver fiskens overflade under skindet nærmest koralrødt, mens konsistensen bliver fast og velsmagende. Sammen med stjerneanissau-cens gyldenorange farve og aromatiske smag får hele retten således et ret eksotisk præg.
|
|