Bourbon-marineret hellefisk-filet med myntesauce
|
|
(2 PERSONER): INGREDIENSER: ca. 300 g hellefiskfilet (med SKIND!) TILBEREDNING: Anbring hellefisken på en tallerken og krydr den på begge sider med f.eks. karry, paprika, mild chili, citronpeber etc. Hæld Bourbon over fisken og bland det hele godt og grundigt. Dæk fisken over med folie/ stanniol og sæt tallerkenen med indhold ind i køleska- bet nogle timer, så det kan stå og trække. Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160˚ (varmluftovn ca. 150˚). Tag hellefisken ud af køleska-bet, vend den i hvedemel på begge sider og steg den på en pande på begge sider (ca. 1 min. på hver side) i rigeligt med rapsolie, så fisken kan tage ved, og anbring derefter fisken med skindsiden opad i et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i ca. 15 minutter. Skindet fjernes fra hellefisken (brug f.eks. spidsen af en kartoffelskræller). Kom krydderurter (f.eks. de samme, der blev anvendt til grønsagerne) og middelhavssalt over fisken og grill til sidst ca. 1 min. ved 250-300˚, så fisken bliver sprød og lækker. Mens hellefisken bliver tilberedt i ovnen, hældes over-flødig rapsolie fra panden (hvis der bruges en teflon-belagt pande, kan den evt. tørres med køkkenrulle). De 5-6 champignons skæres i skiver og steges på panden sammen med løg, honning og citronsaft. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, der blev anvendt til fisken), 2 spsk. hvedemel, derpå vand. Ca. 10 min. før saucen er færdig, tilføjes den hakkede mynte. Kom til sidst krydderurter i og smag til med middelhavssalt. KOMMENTARER:
|
|