Dejlig pangasius-filet
med gulerodssauce

 Tilbage

(2 PERSONER):

INGREDIENSER:

300 g pangasius-filet
400 g rå grønsager (f.eks. fennikel, rødkål, orange peberfrugt, hvidkål)
4-6 små kartofler
rapsolie
Dijon-sennep med honning til pensling af fisken
1 tsk. tomatkoncentrat
1 tsk. Dijon-sennep med honning
1-2 rødløg
2-3 fed hvidløg
1 gulerod
krydderier
rugmel
vand

TILBEREDNING:

Læg pangasius-fileterne på en tallerken og pensl dem på begge sider med honningsennep, krydr derpå på begge sider med f.eks. paprika, mild chili, citronpeber, fiskekrydderi etc. Dæk fisken over med folie/stanniol og sæt tallerkenen med indhold ind i køleskabet nogle timer, så det kan trække.
Klargør grønsagerne (skyl, skræl, hak etc.) kom dem i en skål, drys krydderurter (f.eks. estragon, Herbes de Provence, rosmarin) og middelhavssalt over.
Sæt skålen (med folie/stanniol over) ind i køleskabet.
Hak rødløg og hvidløg.
Skræl eller skrab kartoflerne og forkog dem evt.

Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160° (varmluftovn ca. 150°). Tag fileterne ud af køleskabet, vend dem i rugmel på begge sider og steg dem hurtigt på en pande på begge sider i rigeligt med rapsolie, så fisken kan tage ved, og anbring den derpå i et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i ca. 15 min. Kom krydderurter (f.eks. de samme, som blev anvendt til grønsagerne) og middelhavssalt over fisken og grill til sidst ca. 1 min. ved 250-300°, så fisken bliver sprød.

Mens pangasius-fileterne tilberedes i ovnen, hældes overflødig rapsolie fra panden (hvis der bruges en teflonbelagt pande, kan den evt. tørres med køkken- rulle). Guleroden rives fint. Steg løgene sammen med tomatkoncentrat og honningsennep på panden, tilsæt krydderier (f.eks. de samme, som blev brugt til fisken), 2 spsk. rugmel, derefter vand. Ca. 10 min. før saucen er færdig, tilføjes den fintrevne gulerod. Kom til sidst krydderurter i og smag til med middelhavssalt.
Kog sideløbende kartoflerne færdig.
Server retten:

KOMMENTARER:
Pangasius er en spændende spisefisk fra Vietnam. Den fås normalt i filet, og der forekommer nærmest aldrig ben deri! Dens kød er lyst og fast og minder i smag om søtunge. Den kan købes hos de fleste fiskehandlere og supermarkeder hele året rundt til en yderst rimelig pris.

 

Usynlig tæller side 49

Til toppen