Appetitlig kulmulefilet
|
|
(2 PERSONER): INGREDIENSER: 300 g kulmulefilet med skind TILBEREDNING: Anbring kulmulefileterne på en tallerken og pensl dem på begge sider med Dijon-sennep. Krydr derefter på begge sider med f.eks. mild chili, citronpeber, paprika, karry etc., hæld vineddike over fisken og bland det hele godt og grundigt. Dæk fisken over med folie/stanniol og sæt tallerkenen med indhold ind i køleskabet nogle timer. Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160° (varmluftovn ca. 150°). Tag fisken ud af køleskabet og steg den i lidt rapsolie på en pande på begge sider (½-1 min. på begge sider). Anbring derpå fisken i et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. Fjern skindet fra fileterne (brug f.eks. spidsen af en kartoffelskræller). Kom krydderurter (f.eks. de sam-me, der blev benyttet til grønsagerne) og middelhavs-salt over fisken og grill til sidst ca. 1 min. ved 250-300°, så overfladen bliver lækker. Mens kulmulefileterne tilberedes i ovnen, skæres de 5-6 champignons i skiver og steges på panden i den resterende olie sammen med løg, tomatkoncentrat, honning og citronsaft. Tilsæt krydderier (f.eks. de sam-me, der blev brugt til fisken – men i begrænset mængde for ikke at kvæle basilikumsmagen!), 2 spsk. hvedemel, derpå vand. Lige inden saucen er færdig, tilsættes basilikum. Kom til sidst krydderurter i og smag til med middelhavssalt. KOMMENTARER:
|
|