Appetitlig kulmulefilet
med basilikumsauce

 Tilbage

(2 PERSONER):

INGREDIENSER:

300 g kulmulefilet med skind
400 g rå grønsager (f.eks. spidskål, blomkål, rødkål, gul peberfrugt)
4-6 små kartofler
rapsolie
alm. Dijon-sennep
vineddike
1 tsk. tomatkoncentrat
1 tsk. honning
1 tsk. koncentreret citronsaft
4 spsk. hakket frisk basilikum
1-2 rødløg
2-3 fed hvidløg
5-6 stk. champignons
krydderier
2 spsk. hvedemel
vand

TILBEREDNING:

Anbring kulmulefileterne på en tallerken og pensl dem på begge sider med Dijon-sennep. Krydr derefter på begge sider med f.eks. mild chili, citronpeber, paprika, karry etc., hæld vineddike over fisken og bland det hele godt og grundigt. Dæk fisken over med folie/stanniol og sæt tallerkenen med indhold ind i køleskabet nogle timer.
Klargør grønsagerne (skyl, hak, skræl etc.), kom dem i en skål, drys krydderurter (f.eks. basilikum, persille, oregano) og middelhavssalt over.
Sæt skålen (med folie/stanniol over) ind i køleskabet.
Hak rødløg og hvidløg.
Skræl eller skrab kartoflerne og forkog dem evt.

Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160° (varmluftovn ca. 150°). Tag fisken ud af køleskabet og steg den i lidt rapsolie på en pande på begge sider (½-1 min. på begge sider). Anbring derpå fisken i et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. Fjern skindet fra fileterne (brug f.eks. spidsen af en kartoffelskræller). Kom krydderurter (f.eks. de sam-me, der blev benyttet til grønsagerne) og middelhavs-salt over fisken og grill til sidst ca. 1 min. ved 250-300°, så overfladen bliver lækker.

Mens kulmulefileterne tilberedes i ovnen, skæres de 5-6 champignons i skiver og steges på panden i den resterende olie sammen med løg, tomatkoncentrat, honning og citronsaft. Tilsæt krydderier (f.eks. de sam-me, der blev brugt til fisken – men i begrænset mængde for ikke at kvæle basilikumsmagen!), 2 spsk. hvedemel, derpå vand. Lige inden saucen er færdig, tilsættes basilikum. Kom til sidst krydderurter i og smag til med middelhavssalt.
Kog sideløbende kartoflerne færdig.
Server retten.

KOMMENTARER:
Kulmule hører til torskefamilien og kan normalt købes året rundt hos fiskehandlerne. Det er ikke en særlig dyr spisefisk, men den er ret efterspurgt p.g.a. dens lækre konsistens. Den er nemmest at håndtere, hvis den anskaffes med skind på!

 

Usynlig tæller side 53

Til toppen