Herlig havbarsfilet
med rom-sauce

 Tilbage

(2 PERSONER):

INGREDIENSER:

300 g havbarsfilet med skind
400 g rå grønsager (f.eks. blomkål, spidskål, rødkål, orange peberfrugt)
4-6 små kartofler
rapsolie
tør hvid vermouth (evt. tør hvidvin eller rødvin) til marinering af fisken
1 tsk. tomatkoncentrat
1 tsk. Dijon-sennep med honning
3 cl mørk rom til saucen
1-2 rødløg
2-3 fed hvidløg
5-6 stk. champignons
krydderier
2 spsk. hvedemel
vand

TILBEREDNING:

Læg havbarsfileterne på en tallerken og krydr dem på begge sider med f.eks. fiskekrydderi, karry, paprika, citronpeber etc. Hæld lidt vermouth over fisken og bland det hele godt og grundigt. Dæk fisken over med folie/stanniol og sæt tallerkenen med indhold ind i køleskabet nogle timer.
Klargør grønsagerne (skyl, skræl, hak etc.), kom dem i en skål, drys krydderurter (f.eks. Herbes de Provence, basilikum, estragon) og middelhavssalt over.
Sæt skålen (med folie/stanniol over) ind i køleskabet.
Hak rødløg og hvidløg.
Skræl eller skrab kartoflerne og forkog dem evt.

Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160˚ (varmluftovn ca. 150˚). Tag fisken ud af køleskabet og steg den i lidt rapsolie på begge sider (ca. 1 min. på hver side). Anbring derpå fisken med skindsiden opad på et smurt ildfast fad. Sæt fadet ind i ovnen og steg i 15 min. Skindet fjernes fra fisken (brug f.eks. spidsen af en kartoffelskræller). Kom krydderurter (f.eks. de samme, der blev benyttet til grønsagerne) og middel-havssalt over fisken og grill til sidst ca. 1 min. ved 250-300˚, så overfladen bliver indbydende.

Mens havbarsen bliver tilberedt i ovnen, skæres de 5-6 stk. champignons i skiver og steges på panden i den resterende olie sammen med løg, tomatkoncentrat og honningsennep. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, der blev anvendt til fisken), 2 spsk. hvedemel, derpå vand. Lige inden saucen er ved at være færdig, tilsættes rom. Kom til sidst krydderurter i og smag til med middelhavssalt.
Kog sideløbende kartoflerne færdig
Server retten.

KOMMENTARER:
Havbars er en spændende, men normalt ikke helt billig spisefisk. Kødet er fast og meget velsmagende. Hav-bars kan af og til købes hos velassorterede fiskehand-lere. Rom-saucen giver fisken et skønt akkompagne-ment og gør oplevelsen total.

I øvrigt henvises til opskriften

"Havfrisk havbarsfilet med bittersauce"
Usynlig tæller side 51

Til toppen