Superlækker rokkevinge

 Tilbage

(2 PERSONER):

INGREDIENSER:

400- 500 g flået rokkevinge
400 g rå grønsager (vælg f.eks. blomkål, broccoli, rød delikatessepeber)
4-6 små aspargeskartofler
rapsolie
1 tsk. tomatkoncentrat
1 tsk. honning
1-2 rødløg
2-3 fed hvidløg
5-6 stk. champignons
krydderier
mild curry paste
vineddike
2 spsk. hvedemel
vand

TILBEREDNING:

Rens og skyl rokkevingen. Anbring den på en tallerken og pensl på begge sider med mild curry paste, krydr derefter på begge sider med f.eks. citronpeber, mild chili, paprika, karry etc. Hæld lidt vineddike over rokke-vingen og bland det hele godt og grundigt. Dæk den over med folie/stanniol og sæt tallerkenen med indhold i køleskabet nogle timer.

Klargør grønsagerne (skyl, skræl, hak etc.), kom dem i en skål, drys krydderurter (f.eks. timian, basilikum, oregano) og middelhavssalt over.
Sæt skålen (med folie/stanniol over) ind i køleskabet.
Hak rødløg og hvidløg.
Skræl eller skrab kartoflerne og forkog dem evt.

Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160° (varmluftovn ca. 150°). Tag rokkevingen ud af køleska-bet og steg den på en pande i lidt rapsolie ca. 1 min. på hver side. Kom krydderurter (f.eks. timian, persille, oregano) og middelhavssalt på begge sider af den. Anbring rokkevingen i et smurt ildfast fad, sæt det ind i ovnen og steg i 15-20 min. alt efter tykkelse. Grill til sidst ca. 1 min. ved 250-300°, så rokkevingen bliver sprød.

Mens rokkevingen er i ovnen, skæres de 5-6 champig-nons i skiver og steges i den resterende olie på panden sammen med løg, tomatkoncentrat og honning. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, der blev anvendt til rokkevingen), 2 spsk. hvedemel, derpå vand. Kom krydderurter i og smag til med middelhavssalt.
Kog sideløbende kartoflerne færdig.
Ved servering af retten klippes rokkevingen over med en saks i 2 lige store dele.

KOMMENTARER:
Rokkevinge er en raffineret, men forholdsvis billig spi-se. Den smager i retning af krabbekød. Skrab kødet af på hver side af brusklaget. Brug en fiskekniv eller lig-nende.

Usynlig tæller side 15

Til toppen