Superlækker rokkevinge
|
|
(2 PERSONER): INGREDIENSER: 400- 500 g flået rokkevinge TILBEREDNING: Rens og skyl rokkevingen. Anbring den på en tallerken og pensl på begge sider med mild curry paste, krydr derefter på begge sider med f.eks. citronpeber, mild chili, paprika, karry etc. Hæld lidt vineddike over rokke-vingen og bland det hele godt og grundigt. Dæk den over med folie/stanniol og sæt tallerkenen med indhold i køleskabet nogle timer. Klargør grønsagerne (skyl, skræl, hak etc.), kom dem i en skål, drys krydderurter (f.eks. timian, basilikum,
oregano) og middelhavssalt over. Tænd ovnen og indstil temperaturen på ca. 160° (varmluftovn ca. 150°). Tag rokkevingen ud af køleska-bet og steg den på en pande i lidt rapsolie ca. 1 min. på hver side. Kom krydderurter (f.eks. timian, persille, oregano) og middelhavssalt på begge sider af den. Anbring rokkevingen i et smurt ildfast fad, sæt det ind i ovnen og steg i 15-20 min. alt efter tykkelse. Grill til sidst ca. 1 min. ved 250-300°, så rokkevingen bliver sprød. Mens rokkevingen er i ovnen, skæres de 5-6 champig-nons i skiver og steges i den resterende olie på panden sammen med løg, tomatkoncentrat og honning. Tilsæt krydderier (f.eks. de samme, der blev anvendt til rokkevingen), 2 spsk. hvedemel, derpå vand. Kom krydderurter i og smag til med middelhavssalt. KOMMENTARER: |
|